lunes, 4 de noviembre de 2013

MMI I. EINES DE CREACIÓ

Creació de materials multimèdia interactius per a l’educació primària: eines per crear materials.


Juntament amb la meva parella hem cercat aquests softwares per crear materials multimèdia:
- Glogster, per a la creació de pòsters.
- Cmaptools,per a la creació de mapes conceptuals.
- Finalment, el Moviemaker i l’Animoto, per a la creació de muntatges audiovisuals.

Ens han cridat l’atenció el Glogster i l’Animoto. Per això, hem seleccionat aquests dos materials per analitzar de manera més profunda.

Nom del software: GLOGSTER
Format d'execució: web
Modalitat d'accés i distribució dels continguts creats: web, ara bé permet descarregar el material
Descripció de les prestacions i utilitats de l'eina: 
Glogster és una eina web 2.0 que ens permet crear pòsters multimèdia sense la necessitat de descarregar-se cap programa, ara bé, es necessària la creació d’un conte personal. Aquests materials realitzats es poden imprimir o acudir a ells a través de la web i utilitzar-los a les aules d'Educació Primària amb una pissarra digital que serveix de suport. Cal dir que trobem el Glogster per tots els públics i el Glogster per ús educatiu (Glogster Edu).

Nom del software: ANIMOTO
Format d'execució: web
Modalitat d'accés i distribució dels continguts creats: web
Descripció de les prestacions i utilitats de l'eina:
Animoto és una aplicació web que permet crear muntatges audiovisuals a partir de fotografies seleccionades des del teu ordenador, a més de poder incloure música pròpia i textos. Una vegada realitzat el muntatge o bé pots accedir a ell a través de la web o d'un blog. Aquesta és una eina gratuïta que et permet realitzar vídeos fins a 30 segons. El resultat és un clip multimèdia bastant professional, que pots accedir a ell a través de la web o publicar-lo a Youbtube. 

Una vegada feta la posada en comú amb la resta de companys, hem pogut afegir materials a la nostra llista, molts d’ells desconeguts per nosaltres. Hem parlat del Prezi, coneixem aquesta eina, ja que hem pogut veure presentacions realitzades a través d’ella, ara bé, no hem tingut la oportunitat d’emprar-la. Pel que fa als softwares de creació de contes, hi ha l’Storyllamp, Pancho y la maquina de hacer cuentos i Laterpo. A més, també hem parlat del Pixtol i el Goanimate per realitzar còmics, a part del Glogster per a la creació de pòsters també coneixem l’Spaaze i la Imagechef. Trobem, a part del Cmaptools, la Wikimymap i el Mindmainster per a la creació de mapes conceptuals. Finalment, hem parlat del Acapela.tv i el Powtuoon com a softwares per a la creació de muntatges audiovisuals.

Penso que aquest taller ha estat una bona pràctica per així poder conèixer altres softwares per a la creació de materials multimèdia, i poder acudir a ells una vegada ser a dins les aules d’Educació Primària. Amb aquesta activitat hem tingut la oportunitat de conèixer i compartir amb els altres companys eines que fins aleshores no havíem sentit a parlar. D’aquesta manera, no utilitzarem les mateixes eines per a realitzar materials interactius i fer les classes més divertides i no tan monòtones.




No hay comentarios:

Publicar un comentario