lunes, 4 de noviembre de 2013

MMI II. ACTIVITATS INTERACTIVES

Creació de materials multimèdia interactius per a l’educació primària: eines per crear activitats interactives.

                Amb la meva parella hem cercat i analitzat l’eina Hot Potatoes i QuizRevolution.

Nom de l'eina: Hot Potatoes
Forma d'execució: local - plataforma
Modalilitats d'accés i distribució dels continguts creats: local - plataforma
Descripció de les prestacions i utilitats de l'eina: 
Aquest material esta compost per 6 eines: JQuiz, JCloze, JMatch, JMix, JCross, The Masher.
En qualsevol eina es possible incloure una lectura que l'alumne efectuarà abans de realitzar els exercicis.
· JQuiz: exercicis basats en diversos tipus de preguntes. Cada pregunta por tenir tantes reposes com es desitgi i qualsevol número de elles por ser correcta. Després d'haver contestat la pregunta, cada estudiant rep una retroalimentació específica, a més obté el percentatge d’encerts cada vegada que selecciona una resposta correcta. 
· JCloze: exercicis d'omplir buits. No hi ha límit de possibles respostes correctes per a cada buit i l'estudiant pot demanar ajuda i se li mostrarà una lletra de la resposta cada vegada que demani ajuda. A més es pot incloure una pista per cada buit. El programa permet posar buits a paraules seleccionades per l'usuari o bé de manera automàtica per cada x paraules. També inclou la puntuació automàtica.
· JMatch: exercicis d'aparellament o ordenació. Apareix una llista d'elements a l'esquerra (imatges o textos) i una llista a la dreta. Allò que s'ha de fer és unir una columna amb l'altra. Aquesta eina pot ser usada per exemple per emparellar vocabulari  amb imatges o traduccions, o bé per ordenar seqüències.
· JMix: exercicis per ordenar paraules o frases. Es possible haver diferents alternatives de respostes correctes. A més, també, pot incloure el botó d'ajuda.
· JCross: exercicis per fer encreuaments. Es pot usar una quadricula de qualsevol tamany. Hi ha un boto d'ajuda que permet a l'estudiant sol·licitar una lletra.
· The Masher: per crear unitats enllaçades a partir de diferents exercicis. Aquesta eina permet incloure tots els exercicis de Hot Potatoes en unitats didàctiques. 

Reflexió sobre les possibilitats i limitacions d'aquesta eina per a l'educació primària: ens sembla una eina molt útil a dina les aules d'Educació Primària, ja que aquesta eina inclou diversitat d'exercicis. Com que encara no hem utilitzat aquesta eina, no coneixem que tingui limitacions, ara bé, segur que una vegada treballant amb ella sempre es por modificar alguna cosa. 



Nom de l'eina: QuizRevolution
Forma d'execució: web
Modalitats d'accés i distribució dels continguts creats: web (necessitat de registre)
Descripció de les prestacions i utilitats de l'eina: és una pàgina en la qual es poden elaborar activitats interactives. Alhora de fer les activitats es poden afegir vídeos, fotografies i àudios. Una vegada realitzada l'activitat, aquesta es pot enllaçar a webs i blogs a partir de l'URL que ofereix.

Reflexió sobre les possibilitats i limitacions d'aquestes eines per a l'educació primària: és una eina que es por utilitzar de manera esporàdica ja que sembla entretinguda. Tot i així, no es pot utilitzar diàriament ja que sempre té el mateix format.




Amb aquesta darrera eina hem realitzat dues activitats multimèdia relacionades amb el nostre projecte de Kuentapelis/kuentalibros.  Aquí adjunto la Guia didàctica que hem realitzat: 
Guia didàctica activitats: "La misteriosa gota d'aigua" i "Gianni Rodani"




               

            
              Penso que aquesta activitat, igual que la del taller MMI I, és molt interessant i ens pot servir en un futur a dins les aules d’Educació Primària. Recordem que hem realitzat dues activitats per parelles o de manera individual que ens serviran per aplicar als nostres futurs alumnes, ja que totes aquestes es trobes explicades als blogs dels nostres companys. Totes aquestes eines que emprem tant per realitzar activitats com per compartir informació ens seran molt útils quan ens situem davant una classe.    

                  A continuació deixo la captura de imatge del webmix acadèmic de Symbaloo: 



No hay comentarios:

Publicar un comentario