miércoles, 22 de enero de 2014

Reflexions finals de l'assignatura

A l’inici del curs, gairebé utilitzava la pàgina acadèmica de Symbaloo, però a mesura que hem avançat, de cada vegada més he inclòs pàgines que hem utilitzat a l’assignatura. Ara bé, tant en l’àmbit personal com acadèmic utilitzo les mateixes eines i per això algunes es troben en el webmix acadèmic i altres en el personal. Tots els recursos que hem emprat, que eren desconeguts per jo es troben en el webmix acadèmic, com poden ser el QuizRevolution, Edmodo, entre altres. Ara bé, en el webmix personal he inclòs el gmail, que encara que l’utilitzi a l’àmbit acadèmic, és més personal, així com també el facebook i twitter que també s’utilitzen de manera personal.
Penso que aquesta pàgina acadèmica de Symbaloo és molt útil, ja que un cop has entrat a dins Symbaloo, tens tots els recursos que empres habitualment i no fa falta escriure la URL cada vegada. En un futur, podré incloure una nova webmix on contingui tots els recursos web que empri amb els meus futurs alumnes.
Pel que fa a les activitats que hem fet relacionades amb la creació de continguts i recursos educatius per a l’educació primària (àudio, vídeo i la creació de materials multimèdia), són una bona eina per en un futur emprar amb els alumnes i treballar de manera més divertida i dinàmica dins les aules. Per a la creació de l’àudio vam emprar un programa propi d’Apple, Grabadora Line, i una vegada gravat ens ho vam enviar per mail i preparar el muntatge amb l’Audacity. Finalment, ho vam publicar al recurs web Goear. Penso que aquesta activitat es mot senzilla i bona de fer per als infants, a més et diverteixes aprenent, ja que aprens a fer un muntatge amb les eines adients i al mateix moment gaudeixes de realitzar aquesta tasca. Per tant, poden realitzar el muntatge ells o escoltar l’audició i respondre a qüestions relacionades amb aquest.
Mentre a la realització del vídeo, vàrem emprar l’eina Movie Maker, que és un programa que la majoria d’ordenadors ja porten instal·lats. Tan sols has d’incloure imatges o vídeos i relacionar-los amb les transicions i animacions adequades. Penso que per una persona que domina el programa és molt senzill, ara bé, per infants que no coneixen el programa pot resultar una mica complicat. No obstant, hi ha tutorials que t’ajuden a utilitzar el recurs. Penso que el que es podria fer amb el vídeo és que el docent proporcioni el material i els alumnes han de contestar a unes qüestions sobre aquest. Ara bé, l’alumnat de tercer cicle ja pot començar a realitzar vídeos amb l’eina Movie Maker, l’eina I-Movie per a Mac, o l’editor de Youtube en línia.
Finalment, per a la realització de materials multimèdia, vam emprar l’eina Power Point que és un programa desenvolupat per l’empresa Microsoft i per sistemes operatius Microsoft Windows i Mac OS. Aquesta eina ja es trobava instal·lada al meu ordenador i ens va servir de gran ajuda. Un cop realitzada la presentació, es va pujar a un recurs web, Slideshare, ara bé, amb aquesta eina no es poden veure les animacions ni sentir els àudios. Allò que es pot fer per a infants més petits, és proporcionar-los el material i que ells vaguin experimentant i treballant qüestions que se’ls hi plantegin. No obstant, els nins i nines de tercer cicle ja poden realitzar les seves pròpies presentacions multimèdia interactives.
En el moment de cercar informació per Internet, trobem un munt de pàgines web que ens poden servir d’ajuda, per això, es fa una selecció d’aquestes i les que trobem més interessants les guardo en un document de word. No obstant, si han estat emprades, les afegeixo al webmix acadèmic o personal.
Referint-nos a la connexió amb els altres, hem emprat el recurs web de Twitter i Campus Extens. Penso que Twitter és una eina que a dins les aules d’Educació Primària no s’hauria d’utilitzar, ja que no és un recurs segur, no obstant, Campus Extens, és una eina que tan sols els usuaris registrats a aquesta assignatura tenen excés i per això és una recurs útil i fàcil de controlar per part del docent. Personalment, hem vaig haver de fer un twitter a posta per a l’assignatura i penso que no el tornaré a utilitzar, si estàs familiaritzat amb aquest deu ser senzill i bo de manejar, ara bé, encara ara hem costa molt emprar-lo. Per això, penso que és millor utilitzar Campus Extens o crear-se un conte Edmodo, que m’ha agradat molt el seu ús i el seu format.
En un futur, quan hem trobi dins les aules d’educació primària, penso que moltes de les eines que hem emprat són útils, o bé per a treballar amb una tasca que proporcioni el docent, o bé per a la creació de tasques per part de l’alumne.
A aquest curs he conegut noves eines que es poden utilitzar a dins les aules en un futur. les TIC són molt important per al dia a dia, ens trobem en un món en que els infants han crescut amb les noves tecnologies sota el braç, i per això hem d’introduir-les a dins les aules.
No obstant, hem de fer un bon ús d’elles i hem d’ensenyar als infants quines són les eines adequades a utilitzar. A dins la web, hi ha molta informació errònia i s’ha de verificar aquesta informació consultant la majoria de pàgines web possibles. A més, a través de xarxes socials hi ha molt de ciberacoso i s’ha de tenir cura als infants quan accedeixen a aquests llocs.
A aquesta assignatura hem emprat molts de recursos nous, que he inclòs al webmix acadèmic, gràcies a això en un futur es podrà recórrer a ell i emprar les eines que ens semblin adients. Les darreres tasques que hem realitzat com l’àudio, el vídeo o la creació de materials multimèdia interactius, ja coneixia les eines que hem emprat per a aquestes activitats, no obstant, no havia tret el profit de la majoria d’elles, ja que tan sols havia treballat amb elles per damunt. Ara bé, els primers tallers, no coneixia les eines que hem emprat i un cop haver treballat amb elles penso que són molt útils i fàcils de manejar. Així com ja he dit anteriorment, moltes d’aquestes eines es poden proporcionar ja fetes als infants i que ells hagin de respondre unes qüestions o bé al tercer cicle realitzar les tasques ells.
Finalment, vull dir que totes les eines i materials que hem proporcionat en aquesta assignatura serveixen en un futur. Gràcies al twitter i el twubs de l’assignatura tenim totes les activitats que han realitzat els nostres companys i podem aplicar amb els nostres futurs alumnes. Aquesta metodologia de compartir els materials és molt útil per a un futur, ja que a més de les nostres activitats disposem de totes les tasques realitzades pels nostres companys. A més, penso que la manera de treballar en les pràctiques d’aquesta assignatura ens ha permès experimentar i indagar sobre els nostres propis aprenentatges.

Per concloure la reflexió, només dir que ha estat un plaer cursar aquesta assignatura perquè, encara que coneixia algunes eines que hem emprat, hem après a realitzar material per als nostres futurs alumnes i compartir aquest material amb els nostres companys. A més, si es mantenen els blogs, es pot recórrer a ells o fins i tot seguir publicant activitats d’altres assignatures. 

No hay comentarios:

Publicar un comentario